LED verlichting lease

LED verlichting staat sterk in de belangstelling door dalende prijzen van het materiaal en steeds hoger rendement. Volgens de laatste inzichten ligt de terugverdientijd voor een zakelijke klant nu rond de 5 jaar. Een belangrijker argument voor zakelijke klanten om in greentech te investeren is om invulling te geven aan een MVO beleid (Maatschappelijk verantwoord ondernemen).

Wanneer is lease mogelijk?

Bedrijfsmiddelen zijn te leasen als ze “roerend” zijn en als ze te identificeren zijn. De reden hiervoor is: als een klant de lease niet kan betalen, dan moet de leasemaatschappij in staat zijn om de bedrijfsmiddelen makkelijk weg te halen.

LED verlichting – voorwaarden voor lease

Voor LED verlichting betekent dit dat je een lamp kan leasen. Dat je de lamp in een armatuur doet, verandert de situatie niet. Hetzelfde geldt voor de armatuur, tenzij deze alleen kan worden verwijderd met schade aan de armatuur of de muur waaraan hij vast zit. Een armatuur die helemaal vast zit aan een muur, of één die specifiek is ontworpen of gebouwd is voor die muur kan ook niet geleased worden. In overleg met de leverancier kunnen LED-lampen identificeerbaar worden gemaakt.

Financial lease met huurkoop

Voor LED verlichting biedt GO2LED financial lease met huurkoop aan. Beperkte bijkomende kosten zoals installatie kunnen bij de financiering worden meegenomen.

Goed om te weten

Voor klanten die interesse hebben in deze producten is het goed om te weten dat ze mogelijk in aanmerking komen voor een energie investerings aftrek (EIA). Op de website van Agentschap.nl is hierover meer informatie.