PvdA: LED verlichting in alle verkeerstunnels

De PvdA wil in alle Nederlandse tunnels LED verlichting. De partij denkt dat dit een investering is die zichzelf in een paar jaar terugverdient. LED verlichting is namelijk veel energiezuiniger en goedkoper dan gewone verlichting.

Sommige wegen hebben al http://www.pvda.nl/personen/Attje+Kuiken LED verlichting. En ook een paar tunnels – zoals de Vlaketunnel – zijn er al mee uitgerust. Bij sommige tunnels die in aanbouw zijn, zoals de A2-tunnel in Maastricht, is LED verlichting niet meegenomen in de plannen. Als het aan de PvdA ligt, worden alle tunnels van LED voorzien.

Tweede Kamerlid Attje Kuiken noemt dit doodzonde. “Nu niet overgaan op LED verlichting is pure geldverspilling, en een gemiste kans voor een duurzamer Nederland.”

Miljoenen besparen
Kuiken zal minister van Verkeer Melanie Schultz van Haegen per motie oproepen om alle geplande verkeerstunnels te voorzien van LED verlichting. “Het is nu een extra investering, maar uiteindelijk kunnen we miljoenen besparen. Geld dat vervolgens weer kan worden ingezet voor verbeteringen op het spoor en het oplossen van verkeersknelpunten”, aldus Kuiken.
De VVD staat ook positief tegenover het idee, maar onderstreept daarbij wel dat vooral bij nieuwe tunnels kan worden bekeken of LED verlichting een optie is.

bron: www.rtl.nl