LED Expo in Jaarbeurs Utrecht

UTRECHT – De toepassing van LED verlichting in gebouwen en openbare ruimtes maakt een stormachtige ontwikkeling door. In de Jaarbeurs Utrecht presenteert LED Expo, de eerste vakbeurs voor LED verlichting, een overzicht van het actuele aanbod op de Nederlandse markt. LED Expo 5 en 6 februari Jaarbeurs Utrecht www.ledexpo.nl

Voor consumenten wordt het omschakelpunt binnen enkele jaren verwacht, maar in bedrijfsmatige toepassingen kan LED verlichting voor grote besparingen op het energieverbruik zorgen. Door de lange levensduur bespaart LED ook aanzienlijk op de onderhoudskosten. Maar LED verlichting biedt meer dan financiële voordelen. LED verlichting heeft oneindig veel mogelijkheden op het gebied van kleur, intensiteit, zichtbaarheid en beleving. Ook op aspecten als veiligheid, zichtbaarheid, rust en concentratie kan LED verlichting een positieve invloed hebben.
LED Expo is een nieuwe tweedaagse vakbeurs die gratis te bezoeken is voor professionele bezoekers. Zeventig led-bedrijven presenteren hun producten en diensten: led-lichtmasten, armaturen, led-noodverlichting, led armaturen voor de industrie, horeca en voor op kantoor, led lichtadviesbureaus, diverse keuringsinstanties en alle vormen, maten en kleuren led-lampen. De belangstelling om LED Expo te bezoeken is hoog. In de voorregistratie werden al meer dan 3000 e-tickets verstuurd. Bezoekers zijn afkomstig uit vele sectoren; van gemeenten tot de bouw, van de installatiebranche tot scholen en ziekenhuizen.

De LED test, Kwaliteit LED lampen
Voor de bezoeker is er meer te zien dan LED producten. LED Expo biedt de bezoeker de mogelijkheid om LED lampen ter plekke te laten testen op kwaliteit door de testautoriteit OliNo. Zij geven daarbij uitvoerige uitleg over alle aspecten van de kwaliteit van led-verlichting. Tevens kunnen bezoekers zich verder laten informeren over kwaliteit en keurmerken door certificeringsinstantie DEKRA en door de nieuwe stichting Led Thuiswinkelkeurmerk.

Workshops
In twee workshopsruimtes, waarbij één volledig in het teken staat van openbare verlichting, is veel aandacht voor het beoordelen van kwaliteit van verlichting, de techniek van led-verlichting, retrofit led-verlichting en lease mogelijkheden van led-verlichting. Op woensdag 5 februari spreekt om 13.00u wereldwijd led-pionier en autoriteit John Rooymans over ‘licht-kwaliteit versus kwantiteit’.

Openbare verlichting
Op het paviljoen openbare verlichting, georganiseerd door het InterGemeentelijk overleg Openbare Verlichting (IGOV), is alles te vinden over openbare verlichting. Een greep uit het workshopprogramma: de toekomst van openbare verlichting (diverse pitches), kostenbesparende mogelijkheden van led-verlichting voor gemeenten (NOBRA Technisch Adviesbureau), armaturenwijzer (Lux-Groep) alles over aanbesteden(IGOV), innovaties (ministerie Economische Zaken) en de identiteit van de openbare ruimte (StudioDL).
Toekomst van LED in Nederland is zonnig.
Ook in Nederland, al honderd jaar wereldwijd koploper met verlichting, breekt led-verlichting met de komst van LED Expo definitief door. Led-verlichting was enkele jaren geleden slechts een klein onderdeel van grote verlichtingsbeurzen in Duitsland en China. Inmiddels domineert led-verlichting de wereldwijde beurzen wereld. Dat zal ook voor Nederland gelden. McKinsey voorspelt een groei van wereldwijde implementatie van led-verlichting van 10% nu, naar 80% in 2020.
Alle informatie over exposanten en workshops is te vinden op: www.ledexpo.nl.

De vakbeurs LED Expo is een project van Good!/GVCC BV. Good! initieert vakbeurzen 2.0 op het gebied van nieuwe, duurzame technologieën. Op 16 & 17 april a.s vindt een ander evenement van Good! plaats; Solar Solutions International, vakbeurs voor zonne-energie in de Expo Haarlemmermeer. Deze beurs verdubbeld al na de eerste succesvolle editie in 2013.

bron: www.deweekkrant.nl