Kaagbaan na werkzaamheden weer in gebruik

Schiphol heeft de Kaagbaan, nadat het een week gesloten was voor onderhoud, weer in gebruik genomen. Dat meldt de Amsterdamse luchthaven.

Gebruik
‘De Kaagbaan is op maandagochtend 4 maart weer in gebruik genomen. De start- en landingsbaan was afgelopen week tijdelijk buiten gebruik, vanwege geplande onderhoudswerkzaamheden. Schiphol voerde gelijktijdig verschillende werkzaamheden uit. Daardoor was de Kaagbaan niet langer dan strikt noodzakelijk buiten gebruik’, aldus Schiphol.

Werkzaamheden
Het onderhoud dat aan de Kaagbaan heeft plaatsgevonden zijn de verlegging van rijbaanstation Julliet. Schiphol meldde dat ‘tijdens het reguliere onderhoud worden het asfalt van de baan en de baanmarkering vernieuwd. Waar mogelijk wordt baanverlichting door duurzame LED verlichting vervangen. Tevens worden er bij de Kaagbaan werkzaamheden uitgevoerd ter voorbereiding op het aanleggen van een extra taxibaan op het viaduct over de snelweg A4.’

Toekomst
In de nabije toekomst worden ook andere banen gesloten wegens onderhoud. De dichtstbijzijnde data gelden voor de Zwanenburgbaan, van 11 maart tot en met 22 april, de Polderbaan van 30 juni tot en met 8 juli en nogmaals de Kaagbaan van 1 tot 16 september.

bron: www.upinthesky.nl