Isoleren huishoudens biedt kansen voor de branche

Nederlanders zijn bereid te investeren in isolatie, blijkt uit onderzoek. En dat is goed nieuws voor de branche, want dat zou betekenen dat er in de komende tijd veel werk te doen is. De Nederlandse huizen worden nu al vaak beter geïsoleerd om energie te besparen, maar het tempo waarin dit gebeurt, is erg laag. Alle huishoudens zouden pas in 2047 allemaal geïsoleerd zijn.

Het huidige tempo is te laag, blijkt uit onderzoek van Natuur & Milieu. Als alle huizen goed geïsoleerd zijn, zal het huidige gasverbruik met 50 procent kunnen dalen. Uit onderzoek van PanelWizard blijkt dat Nederlanders graag betere isolatie willen om energie en daardoor ook geld te besparen. Bijna 80 procent van de deelnemers aan een onderzoek zouden graag zien dat alle huizen over tien jaar geïsoleerd zijn. Toch wordt het zelfstandig isoleren nog niet zo veel gedaan. Slechts 1 op de 9 Nederlanders neemt zelf het gereedschap in handen en zodoende dat hier ook kansen liggen voor de installateurs.

Kosten besparen
Betere isolatie scheelt per huishouden naar schatting 550 euro per jaar, laat Natuur en Milieu weten. Voor het hele land komt dat neer op een slordige 4 miljard euro. Nederlanders zijn steeds duurzamer en willen graag energie besparen. Stip op één staat het vervangen van gloeilampen voor spaarlampen of LED verlichting. Iets minder dan 75 procent heeft deze tip al toegepast. Ook het plaatsen van dubbelglas en het uitzetten van apparaten in plaats dan de stand-bystand wordt door veel Nederlanders als energiebesparend gezien (57%).

bron: www.installatieprofs.nl