Ikea Zwolle vernieuwde winkel

De winkel van Ikea in Zwolle is helemaal heropend: uitgebreid met 2500 artikelen, een nieuw restaurant en een bemande speelplek voor kinderen dient de vestiging als test voor toekomstige winkelformats.

Innoveren op de winkelvloer

De vestiging in Zwolle wil zich met innovaties op de winkelvloer nog beter aanpassen aan de wensen van de klanten. “Ikea Zwolle is een testvestiging voor toekomstige winkelformats”, licht tijdelijk storemanager Camilla Ståhl toe. “De afgelopen twee jaar is gebleken dat in de praktijk veel innovaties heel goed werken – zoals de gevarieerdere en desgewenst snellere winkelroute, maar ook een aantal dingen minder goed.”

“We hebben daarom goed geluisterd naar onze klanten en hun wensen tot uitvoering gebracht. Zo kunnen kinderen van drie tot en met negen jaar nu spelen in de nieuwe speelplek Öland, is de winkel uitgerust met een gloednieuw restaurant en is het assortiment uitgebreid met 2500 nieuwe producten.” Restaurants worden steeds belangrijker voor de Zweedse woonformule.

Investeren in duurzaam

Ikea Zwolle opende twee jaar geleden als meest duurzame Ikea-locatie van Nederland. De voorzieningen die zijn gericht op het beperken van energieverbruik, zijn in lijn met de doelstelling van Ikea om in 2020 wereldwijd volledig energieneutraal te zijn. Het verbruik van Ikea Zwolle is na twee jaar 30% lager dan het gemiddelde verbruik van Ikea-winkels.

De vestiging heeft onder andere 5500 zonnepanelen en negen windmolens op het winkeldak en een geavanceerd warmtekoudeopslagsysteem. De winkel, parkeergarage en het terrein worden verlicht met uitsluitend LED verlichting.

De Zweedse formule legt sterk de nadruk op duurzaam. Zo heeft Ikea sinds 2009 al 1,5 miljard euro geïnvesteerd in wind- en zonne-energie en gaat de onderneming in de toekomst nog eens fors in duurzaamheid investeren.

bron: www.reataildetail.nieuwe