IJsvereniging RAS sorteert voor op zonnepanelen

RODERESCH/ALTEVEER/STEENBERGEN De IJsvereniging RAS is altijd actief. Of het nou vriest of dooit, ze zijn altijd bezig met vanalles. Vorig jaar werd het clubhuis bij het natuurijsbaantje duchtig opgeknapt, nu zijn ze volop in de weer om zich voor te bereiden op de aanleg van zonnepanelen bij het clubhuis.

Christiaan Trip en voorzitter Abel Mulder werken zich in het zweet met het aantrekken van een waterleiding. ,,We leggen nu water en elektriciteit aan. Volgend jaar komen dan de zonnepanelen.”

En er gebeurt meer. Behalve de zonnepanelen gaat de ijsvereniging ook over op LED verlichting. Allemaal in het kader van de groene ambitie, ook van de gemeente Noordenveld om de productie van co2 te reduceren. Om dit te realiseren, heeft de Gemeente Noordenveld het Sport Accommodatie Plan in het leven gaan. Een van de doelen: zorgen dat dfe sportclubs minder aan vaste lasten kwijt zijn. En dan ligt deze ingreep voor de hand: immers de energie die je zelf opwekt, hoef je niet van het net te betrekken.

Dinsdag werd een sleuf gegraven en wordt een nieuwe electriciteitsaansluiting aangelegd. De ijsvereniging RAS had al vele jaren een Elektro aansluiting, maar die kwam van de buren. Als de aansluiting ligt, volgt stap twee: de zonnepanelen en daarna de LED verlichting.

Een mens vraagt zich af waar al die moeite toe dient. Hoe lang is er al niet geschaatst? Dat weet Abel Mulder precies. ,,Vorig jaar niet, het jaar ervoor hebben we hier een week geschaatst en het jaar daarvoor drie weken.”

Dat valt nog reuze mee. En volgend jaar. Mulder grijnst: ,,Dat moet je nooit vragen aan de voorzitter van een ijsvereniging.”

bron: roderjournaal.nl