IJsselstein wil CO2-neutraal stadhuis realiseren

Met energiebesparende maatregelen wil de gemeente IJsselstein het stadhuis CO2-neutraal maken. Dit draagt bij aan de ambitie van de gemeente om in 2020 CO2-neutraal te zijn.

In december wordt aan de gemeenteraad van IJsselstein toestemming gevraagd voor een aanvullend krediet van € 516.000 om het stadhuis te verbouwen en tegelijkertijd duurzaam te maken. De gemeente IJsselstein stelt dat het investeringsbedrag binnen twaalf jaar is terug te verdienen door structurele voordelen op energielasten.

Zo zal de gemeente onder meer zonnepanelen en extra isolatie op het dak van het stadhuis aanleggen. Daarnaast plaatst IJsselstein diverse installatietechnische ingrepen, zoals warmteterugwinning, luchtbehandelingskasten en luchtwarmtepompen. Verder zegt de gemeente de verlichting in de parkeergarage door LED verlichting te vervangen.

“Met deze investeringen slaan we twee vliegen in één klap: we realiseren onze ambitie om een CO2-neutraal gebouw op te leveren en we doen dat budgetneutraal”, zegt verantwoordelijk wethouder Huib Veldhuijsen.

Duurzame ambitie
Op basis van de analyse van advies- en ingenieursbureau Grontmij, stelt het college en de raad voor om de duurzame maatregelen uit te voeren. Hiermee zegt de gemeente de ambitie om CO2-neutraal te zijn te kunnen realiseren.

bron: www.duurzaambedrijfsleven.nl