Honderdtwintig zonnepanelen voorzien clubgebouw Raptim van stroom

Coevorden – Op het dak van het clubgebouw van voetbalvereniging Raptim zijn recentelijk 120 zonnepanelen geplaatst. De Coevorder vereniging bespaart door de investering jaarlijks een substantieel percentage CO2 en behaalt winst op de energierekening.

Voorzitter Jaap de Haan van Raptim: ‘Om van Raptim een duurzame club te maken is investeren in groene energie een belangrijke pijler. We hebben twee van onze sponsors bereid gevonden om samen de handen ineen te slaan om onze wens te realiseren.’ Onlangs werd de nieuwe installatie feestelijk in gebruik genomen en werden beide bedrijven in het zonnetje gezet. Binnenkort wordt bij Raptim gestart met het vervangen van de conventionele verlichting door LED armaturen. Daarmee zal een volgende stap worden gezet in het realiseren van de duurzaamheidsdoelstellingen.

Langeland-Borgman en Hemmes & Langeland uit Coevorden schonken een verbruikspaneel aan de club waarmee bezoekers van het clubgebouw kunnen zien hoeveel uitstoot er actueel is bespaard en energie er is opgewekt. ‘Op die manier kunnen we onze leden en gasten op de hoogte houden van de besparingen. We zijn onze sponsoren dan ook zeer erkentelijk’, aldus De Haan.

bron: www.coevordenhuisaanhuis.nl