H&M betrekt nieuw distributiecentrum

H&M heeft haar nieuwe distributiecentrum in Tiel in gebruik genomen. Vanaf deze locatie zullen de 124 winkels van de modeketen dagelijks worden voorzien van de aanvulling van verkochte artikelen.

Om de geplande expansie van de komende jaren mogelijk te maken, en daarnaast een efficiƫnt en goed functionerend logistiek systeem te kunnen blijven garanderen, is besloten een distributiecentrum in Nederland te openen. Bij de zoektocht naar de juiste locatie is gekeken naar belangrijke factoren zoals capaciteit, uitbreidingsmogelijkheden en geografie. De locatie aan het Bedrijvenpark Medel in Tiel voldoet hier aan. Het nieuwe complex heeft een oppervlakte van ruim 24.000 m2 en de ingebruikname ervan zorgt voor meer dan 130 nieuwe banen. Op dit moment zijn er 124 H&M-winkels verspreid over 79 plaatsen in Nederland.

Duurzaam en voicepicking
Bij de nieuwbouw is rekening gehouden met duurzame aspecten. Zo is er een klimaatinstallatie ingebouwd, zijn in alle ruimtes bewegingssensoren geplaatst en wordt overal gebruik gemaakt van LED verlichting. Voor het orderverzamelen is gekozen voor Pick to Voice.

bron: www.logistiektotaal.nl