Handelaars hangen lichtjes in elke boom

MALDEGEM – De Maldegemse centrumhandelaars rollen in de december de rode loper uit voor hun klanten. Naast een eindejaarsactie met een prijzenpot van 22.000 euro, wordt er ook nieuwe kerstverlichting gehangen.

Op 7 december gaat in Maldegem de nieuwe kerstverlichting aan, een geschenk van de Verenigde Handelaars Maldegem ­Centrum. ‘Met de schenking willen we alle straten in het centrum opvrolijken met een warme LED-verlichting in ­elke boom’, zegt voorzitter Gino Braet.

‘De verlichting werd aangekocht om die op de markt aan te vullen. Door de goede verstandhouding met het gemeentebestuur zijn we tot een akkoord gekomen dat wij de verlichting aankopen, de gemeente alles ophangt en aansluit op het ­elektriciteitsnet. We willen er alles aan doen om sfeer te maken voor de bezoekers van Maldegem centrum. Op 7 december rollen we ook een kilometer lange rode loper uit.’

Wie in december in Maldegem gaat shoppen, zal niet alleen van de kerstverlichting kunnen genieten, Unizo-Groot-Maldegem organiseert tot 31 december een eindejaarsactie waar een prijzenpot van 22.000 euro aan vasthangt. De hoofdwinnaar mag in 2013 iedere maand 250 euro spenderen bij een deelnemende handelaar. ‘Deelnemende winkels zijn makkelijk te herkennen aan de sprekende affiche met een foto van winkelier zelf’, verduidelijk Braet.

Kerst aan de Djéé

Van 17 tot 22 december is er ook iedere dag avondshopping mogelijk tot 20 uur. ‘Ook op zondag 23 en 30 december zullen de meeste winkeliers open zijn. Op 23 december is er zelfs op de Markt een heuse ‘Kerst aan de Djéé’ (het stuk opengelegde Ede achteraan het gemeentehuis, red ), een initiatief van zes handelaars uit de winkelgalerij, waar hartverwarmende glühwein, sauerkraut, en nog veel meer zaken voor de juiste stemming zullen zorgen’, belooft Braet.

bron: www.nieuwsblad.be