Haarlems mooiste gebouw: Provinciehuis

HAARLEM – Het nieuwe kantoor aan het Houtplein in Haarlem van de Provincie Noord-Holland is een juweeltje van moderne bouwkunst en heeft een fantastisch mooie uitstraling. Dit gebouw krijgt een nominatie voor ‘mooiste gebouw van Haarlem’ van meeschrijver Ad Timmers.
“Het is ,op dit moment, het energiezuinigste kantoor van heel Nederland. Ook is het zeer duurzaam gebouwd en heeft heel veel lichtinval en ruimte en zelfs de A++ status waar een ieder blijde van wordt.

De inrichting maakt een heerlijke ontspannen sfeer, is kleurrijk en oa alle bureaubladen zijn vervaardigd van rubberbomen uit Indonesiƫ. Dit is zeer goed gebruikt want anders zou dat toch verbrand worden. Ook is bamboe verwerkt in oa de werkkamers.

Het kantoor heeft een mooie ontmoetingsplaats met restaurant. Verlichting is LED en wordt automatisch geregeld.Waar iemand is gaat licht aan, waar nodig, en gaat persoon weg dan schakelt het weer uit. Door oa driedubbel glas en automatische zonwering houdt men het klimaat goed in de hand. Op de daken is mossedum neergelegd voor extra isolatie. De werkplekken zijn ruim en overzichtelijk ingedeeld zodat elke ambtenaar goed zijn taken kan uitvoeren.

Door de openheid heeft men makkelijk contact met anderen,zonder verstoring. Het is een kantoor maar zo voelt het niet. Het gebouw is een genot om daar heeeeel lang te mogen werken (mijnheer Plasterk!) en getuigd van grote lef om zoiets moois neer te zetten.

Chapeau voor de architect en alle die eraan meegewerkt hebben.
Een verrijking in de binnenstad van Haarlem,mooiste stad van Nederland.

bron: www.dichtbij.nl