Groot Handelsgebouw eerste rijksmonument met BREEAM-certificaat ‘Very Good’

Het Groot Handelsgebouw is het eerste rijksmonument met het duurzaamheidscertificaat BREAAM-NL In-Use ‘Very Good’, ofwel 3 sterren, op het onderdeel ‘gebouw’. Met meer dan 100.000 vierkante meter verhuurbaar oppervlak is het Groot Handelsgebouw tevens het grootste bedrijfsverzamelgebouw van Nederland.

Het gebouw is onder andere voorzien van warmte/koude opslagsystemen (WKO), LED verlichting en een groendak. Er zijn tevens laadpalen voor elektrisch vervoer aanwezig en er is een deelauto aan de huurders beschikbaar gesteld. Het Groot Handelsgebouw telt bijna 200 huurders en heeft een ruim aanbod aan voorzieningen. George Voorhout, adjunct-directeur Groot Handelsgebouw: ‘Wij hebben eigenlijk een kleine stad binnen Rotterdam gecreëerd. Wij hebben bijvoorbeeld restaurants, geldautomaten, kinderopvang en een gym.’

Het BREEAM-NL In-Use certificaat van het Groot Handelsgebouw toont een score van 66,70 procent. Een minimale score van 70 procent wordt met het label ‘Excellent’, ofwel 4 sterren, beloond. Het Groot Handelsgebouw ziet het verbeteren van duurzaamheid als een continue proces en onderzoekt momenteel dan ook de verbetermogelijkheden voor komend jaar.

bron: groenecourant.nl