GroenLinks wil betere markering fietspaden in Voorschoten

VOORSCHOTEN – GroenLinks Voorschoten zegt dat de slechte zichtbaarheid van Voorschotense fietspaden in het donker voor veel problemen kan zorgen. Daarom heeft de partij het gemeentebestuur gevraagd om de fietspaden beter zichtbaar te maken.

GroenLinks: ‘Diverse bewoners van ons dorp hebben aangegeven problemen te ervaren bij het fietsen in de donkere avonduren. De fietspaden in Voorschoten zijn namelijk lang niet altijd goed zichtbaar.’ In Leiden zijn de fietspaden op de Voorschoterweg en de Korte Vliet gemarkeerd met reflecterende witte lijnen en LED verlichting in het fietspad. In Voorschoten is dit niet het geval en moeten fietsers erg goed opletten. GroenLinks geeft als voorbeeld het St. Nicolaespad, daar is het erg gevaarlijk, zeker als het donker en nat is.

Afgelopen week werd de eerste versie van het fietsveiligheidsplan besproken in de Raadszaal van de gemeente. Hier wordt gekeken naar de hele infrastructuur en specifiek de locaties waar ongelukken zijn gebeurd, bijvoorbeeld de Leidseweg. GroenLinks: ‘De fietspaden zijn nu vaak te smal voor de hoeveelheid fietsers die er gebruik van maken.’

bron: www.unity.nu