Genemuiden ziet alles weer helder

In de hele gemeente Zwartewaterland wordt alle zogenaamde ‘oranje’ verlichting vervangen. Hiervoor in de plaatst komt duurzame LED verlichting.

Nu zijn de werkzaamheden al een tijdje in Genemuiden aan de gang en zo ook gisteren aan de Dokter Baxstraat. Gerco en Henry van de Gemeente Zwartewaterland hebben ook daar de ‘grote lampen’ eruit gehaald en verwisseld voor een ‘kleinere’ LED lamp.

Deze gaan als het goed is tien tot vijftien jaar mee en geven meteen goed licht. De oranje waren grote ‘gas’ lampen en moesten eerst opwarmen voor de verlichting optimaal was.

Alle armaturen van vier meter zijn inmiddels vervangen, maar er zijn nog wel twee soorten kappen. In de praktijk moet blijken welke de beste is.

“Heb je verlichting aan je huis zitten bijvoorbeeld, dan is het niet de bedoeling dat je daar binnen last van hebt”, aldus Gerco.

Nu moeten dus nog de armaturen van 6 meter vervangen worden in de woonwijken alhoewel er al veel af is . En als deze mega klus geklaard is dan zien we in Genemuiden en heel Zwartewaterland alles weer helder.

Armaturen op masten van 8 meter worden natuurlijk ook aangepast. Deze staan op het industrieterrein, maar ook langs doorgaande wegen in de wijk en langs de randwegen om de kernen

bron: www.genemuidenactueel.nl