Gemeente wil energieneutrale openluchtbaden in Dalfsen en Nieuwleusen

De gemeente Dalfsen gaat onderzoeken of de openluchtzwembaden Gerner in Dalfsen en De Meule in Nieuwleusen energieneutraal en gasloos kunnen worden.

De gemeente heeft de ambitie om duurzamer te worden. Toch laat het onderzoek nog even op zich wachten, zegt wethouder Jan Uitslag. ”Voor beide zwembaden gaan we onderzoeken of deze energieneutraal en gasloos kunnen worden gemaakt. Dit onderzoek voeren we uit in combinatie met andere gebouwen in de gemeente Dalfsen. Daarnaast willen we onderzoeken of zwembad Gerner kan worden voorzien van een mobiele overkapping zodat het bad langer gebruikt kan worden. Naar verwachting start dit onderzoek in 2020.“

Duurzame sportvoorzieningen

Een andere stap in het kader van duurzame sportvoorzieningen is dat het college een hybride sportveld wil in Hoonhorst. Een hybride sportveld is een grasmat waarin kunstgras gecombineerd wordt met echt gras. “De ervaringen met dit hybride veld gaan wij gebruiken in de toekomstige besluitvorming over de vervanging van kunstgrasvelden”, aldus het college.

Ook gaat het gemeentebestuur kijken of de sportparken uitgerust kunnen worden met LED verlichting.

bron: www.rtvoost.nl