Gemeente vervangt verouderde lichtmasten in Klazienaveen

Klazienaveen – De verouderde straatverlichting op diverse plekken in Klazienaveen wordt momenteel vervangen door energiezuinige LED verlichting.

Langs de Brugstraat, Dordsedijk en langs het Van Echtenskanaal richting Erica vervangt de gemeente deze duurzame variant de verouderde lichtpunten.

Daarmee komt een lang gekoesterde wens van bewoners en het dorpsbestuur zelf in vervulling. Begin januari meldde woordvoerder Jan Gerfen dat het zicht hier en daar ondanks de aanwezige straatlantaarn onder de maat was, met gevaarlijke verkeerssituaties tot gevolg.

Winkelcentrum

Gerfen zegt dat het dorpsbestuur tevreden is met de genomen maatregelen, maar bij de gemeente wordt nog wel navraag gedaan over de verlichting in het winkelcentrum. Die komt volgens hem niet boven het niveau van sfeerverlichting uit. Een vernieuwingsslag zou daarom ook op die locatie een verbetering betekenen, aldus de zegsman.

‘Sommige voetgangersoversteekplaatsen zijn in de avonduren nauwelijks zichtbaar voor het autoverkeer.’ Het dorpsbestuur wil daarom aan de gemeente voorstellen om onder meer lichtmasten dichter op de zebra’s te plaatsen.

bron: www.emmen.nu