Gemeente verlengt energierekening

Emmen – Bouwcenter Die Twee uit Emmen ondertekende vorige week vrijdag de energielening voor energiebesparende maatregelen binnen hun bedrijf.

Dit deden ze onder toeziend oog van wethouder René van der Weide en Guido Hoek van de Drentse Energie Organisatie (DEO). Bouwcenter Die Twee gaan de lening gebruiken voor isolatie en LED verlichting.

Wegens succes verlengd

De Energielening voor bedrijven in Emmen is wordt voor de tweede keer aangeboden. Sinds 1 maart kunnen bedrijven opnieuw een voordelige lening aanvragen om te investeren in energiebesparende maatregelen. Vier ondernemers uit de gemeente Emmen hebben zich al gemeld voor een lening om hun bedrijf te verduurzamen. De vorige keer was binnen een maand het budget van €300.000 voor de energiebesparende maatregelen opgemaakt. Het totale beschikbare budget is uitgeleend aan 14 ondernemers die met elkaar € 590.000,- investeerden. De bedrijven hebben geïnvesteerd in LED verlichting, zeer energiezuinige koel- en diepvriesinstallaties en zonnepanelen.

Wethouder René van der Weide: `Omdat de lening een groot succes was het afgelopen jaar, vinden we het belangrijk om hier vervolg aan te geven. Er is bij ondernemers duidelijk behoefte om energie te besparen. Op deze manier kunnen we hen hierbij helpen.’ Ook deze keer stellen de gemeente Emmen en de Drentse Energie Organisatie (DEO) samen €300.000,- beschikbaar tegen een rente van 1 procent. Een lening is mogelijk vanaf €5.000 tot maximaal €50.000 en bedraagt maximaal 50% van de totale investering. De tweede ronde van de regeling is aan te vragen op www.energieleningemmen.nl.

Investering in de toekomst

Volgens de Wet Milieubeheer zijn bedrijven verplicht om energiebesparende maatregelen te nemen als deze binnen vijf jaar terug te verdienen zijn. Met de energielening helpt de gemeente Emmen samen met DEO de bedrijven om aan deze verplichting te voldoen en duurzamer te ondernemen.

bron: www.emmen.nu