Gemeente Twenterand gaat over naar LED verlichting in alle gemeentelijke gebouwen

Vriezenveen – Door oude verlichting in gemeentelijke gebouwen te vervangen door LED verlichting bespaart de gemeente ruim 49.000 kg CO2 ruim 138.000kWh. Dit staat gelijk aan 42 gemiddelde huishoudens. Wethouder Van Abbema: “De afgelopen jaren hebben we in veel gebouwen de verlichting aangepast om ook hier een bijdrage te leveren aan onze duurzaamheidsambities. Als gemeente hebben we daarin zeker een voorbeeldfunctie.”

In het gemeentehuis is de verlichting van de gangen, de centrale hal, de raadzaal en de noodverlichting vervangen door LED verlichting. Dit is ook gebeurd bij sporthal de Stamper. Het afgelopen voorjaar en zomer zijn bij sportzaal de Beukenhage in Den Ham en sportzaal de Weemelanden in Vriezenveen de kleedkamers, gangen en overige ruimten nu volledig voorzien van LED verlichting. Bij zwembad de Zandstuve in Vroomshoop is ook alle bestaande verlichting vervangen door LED verlichting, inclusief de terreinverlichting rondom het wedstrijdbad. Met de financiële besparingen die deze maatregelen opleveren worden weer nieuwe investeringen betaald.

“Binnenkort wordt bij vier gemeentelijke gebouwen onderzocht wat er nodig is om deze in 2040 energieneutraal te laten zijn, want dat is het uiteindelijke doel,” aldus Van Abbema. Het gaat hier om het gemeentehuis, de gemeentewerf, sportzaal de Beukenhage en sportzaal de Weemelanden. Deze onderzoeken worden mede gefinancierd met een subsidie van de provincie.

bron: www.nieuwsoverijssel.nl