Gemeente Breda gaat door met verduurzamen gebouwen

De gemeente Breda gaat nog eens 20 gebouwen verduurzamen. In juli 2016 besloot de gemeente al tot het verduurzamen van 49 gebouwen. Hier zijn nog eens 20 gebouwen aan toegevoegd. De totale investering bedraagt 18,6 miljoen.

Duurzame maatregelen

Maatregelen zijn bijvoorbeeld het isoleren van daken, het aanbrengen van tripple glas, het vervangen van ketels of het aanbrengen van LED verlichting. Op sommige gebouwen komen zonnepanelen die zelf energie opwekken. De maatregelen sluiten zoveel mogelijk aan bij natuurlijke momenten van onderhoud. De meeste investeringen worden terugverdiend doordat energie wordt bespaard of zelfs opgewekt.

69 gebouwen

Het uitvoeringsprogramma van de verduurzaming van het gemeentelijk vastgoed beslaat nu 69 gebouwen die de gemeente tot 2025 gaat aanpakken en waarmee deze gebouwen samen op een gemiddeld energielabel A komen. Dit betreft gebouwen die naar verwachting nog lange tijd in eigendom blijven en daarnaast groot genoeg zijn om de maatregelen effect te laten hebben. Aan de 69 gebouwen worden nog enkele gebouwen toegevoegd die op dit moment nog nader onderzoek behoeven.

Het college besprak de tweede fase van het uitvoeringsprogramma op 20 maart met de Commissie Economie. De votering van het benodigde krediet staat op de agenda van de gemeenteraad op 6 april.

bron: breda.nieuws.nl