Gemeente Assen start plaatsen LED verlichting op buitensportvelden

De gemeente Assen heeft het startschot gegeven voor de plaatsing van LED verlichting op de buitensportvelden die de stad herbergt. 10 sportverenigingen hebben vorig jaar de wens geuit om de verlichting te vervangen.

Het gaat om de sportverenigingen Achilles 1894, FC Assen, Asser Boys, vv LTC, ACV Assen, VV LEO, AAC’61, ATV de Hertenkamp, TC Amelte en TC NAM. De gemeenteraad besloot positief over de investering die hiervoor nodig is. Bij sportvereniging Achilles 1894 is als eerste een LED lamp ingedraaid.

De komende maanden worden alle 10 de sportverenigingen voorzien van LED verlichting. In september en oktober volgen Asser Boys, FC Assen, VV LEO en vv LTC. In oktober en november zijn de verenigingen AAC’61, TC Amelte, TC Nam en ATV de Hertenkamp aan de beurt. In december krijgen de velden van ACV als laatste nieuwe LED verlichting.

De verlichting is eigendom van de gemeente en wordt ook beheerd en onderhouden door de gemeente. De verenigingen betalen de energierekening. Door het vervangen van de verlichting door LED lampen kan minimaal 30 procent energie bespaard worden. Ook de onderhoudskosten voor de gemeente gaan flink omlaag. De verenigingen betalen 15 procent van de investeringskosten.

bron: ledmagazine.nl