Gebouw De Ottoburg krijgt duurzaam groen dak

Het sociaal-cultureel centrum De Ottoburg aan de Esdoornstraat krijgt als eerste gemeentelijk gebouw een duurzaam groen dak. Het voormalige schoolgebouw dat dateert uit 1914 is toe aan een grondige renovatie. Het college van B&W heeft begin januari besloten om de renovatie duurzaam aan te pakken. Eind februari ging de renovatie van de Ottoburg van start. Het gebouw wordt goed geïsoleerd, krijgt LED verlichting, luchtbehandeling, valbeveiliging en een zogenoemd “groen” dak.

De wethouders Marloes Borsboom (duurzaamheid) en René van Hemert (gemeentelijke accommodaties) brachten maandag 9 april een werkbezoek aan De Ottoburg en waren behulpzaam bij het aanbrengen van sedum-beplanting op het dak.“ Een uniek project gelet op de dakhelling en de vele dak-details”, aldus wethouder Van Hemert. Het dak is 120 meter lang en heeft een oppervlakte van 1800 m2. De kosten voor het sedumdak bedragen 670.000 euro. Wethouder Borsboom laat weten dat er veel voordelen zijn bij de aanleg van een groen dak : “Een groen dak zorgt voor betere warmtewering en isolatie, de levensduur van het dak wordt verhoogd en het draagt bij aan de biodiversiteit.” De renovatiewerkzaamheden worden medio juni 2018 afgerond.

De gemeente heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Afgesproken is om bij toekomstig groot onderhoud van gemeentelijk vastgoed voortaan de kosten voor verduurzaming in beeld te brengen.

bron: rijswijksdagblad.nl