Futuristisch lichtkunstwerk tegen wildplassers in centrum

Van een verloederde pishoek naar een mooie doorgang in hartje Amsterdam. Het lichtkunstwerk ‘The White Cube’ dat woensdag 31 oktober wordt onthult in de Nieuwezijds Armsteeg heeft dat doel. LED-verlichting en aluminium moeten van een vies steegje een aangename en veilige plek maken.

Eind 2008 hebben de initiatiefnemers de eerste stappen gezet om in de steeg een kunstproject te realiseren. Kunstenares Giny Vos werd gevraagd een kunstwerk te maken dat het gebruik van de steeg als ‘pishoek’ tegengaat en de omgeving een prettige uitstraling geeft.

Het resultaat is een muurbekleding van licht aluminium dat bestand is tegen graffiti en andere vervuiling. In de wand is een lichtperspectief van LED verlichting aangebracht.

Jeanine van Pinxteren, voorzitter van het dagelijks bestuur van stadsdeel Centrum, zal het kunstwerk onthullen. Zij is nauw betrokken bij de co√∂rdinatie van ‘Project 1012’. Met Project 1012 wil de gemeente Amsterdam, samen met bewoners, ondernemers en investeerders, de criminaliteit en de verloedering in het hart van de stad tegengaan.

bron: www.parool.nl