Fietsbrug publiekstrekker van jewelste

Talloze fietsers waren er afgelopen weekeinde al stiekem overheen gereden, maar gistermiddag was het dan eindelijk zover: de officiële opening van de Snelbinder, de futuristische fietsbrug over het Vlietpolderplein in Naaldwijk. Bijzonder is de LED verlichting die geregeld van kleur verandert.

Als ik van iedereen die er al overheen is geweest een euro had gekregen, dan was ik rijk geweest,” zei Gré Ruijgrok, die pal naast de Snelbinder woont, gistermiddag tegen de diverse bestuurders die waren gekomen om deze mijlpaal mee te maken.

En ze waren in ruim bemeten gezelschap, want toen de wielrenners van Westland Wil Vooruit na het startschot van gedeputeerde Ingrid de Bondt van de provincie Zuid-Holland begonnen aan de ‘beklimming’, volgden tientallen aanwezigen lopend of per fiets.

De Bondt toonde zich aangenaam verrast door het resultaat van de Snelbinder, een proefproject van 7 miljoen euro. ,,Toen ik vier jaar geleden de plannen zag, was mijn eerste reactie: Wie heeft dit nu weer bedacht?” gaf ze aan. ,,Maar het resultaat past uitstekend in de omgeving en is een prima oplossing voor fietsers.”

bron: www.ad.nl