Extra geld voor LED verlichting op buitensportaccommodaties

Het college van burgemeester en wethouders stelt de raad voor eenmalig € 230.000,- voor een periode van 3 jaar beschikbaar te stellen voor LED verlichting op gemeentelijke buitensportaccommodaties.

Aanleiding is het verzoek van voetbalvereniging d’Olde Veste’54 eind 2020 om LED verlichting op twee velden van het sportcomplex te plaatsen. De investering was op dat moment niet noodzakelijk: de huidige verlichting is nog niet afgeschreven. Echter, de gemeente wilde graag meewerken. „Het draagt bij aan de ambities op het gebied van duurzaamheid en het Steenwijkerlands Sport en Beweegakkoord. Daarnaast zorgt het op de langere termijn voor een lagere investering voor de gemeente”, aldus het college.

De nieuwe LED verlichting zorgt voor 70 tot 73 procent energiebesparing mét een veel hogere lichtopbrengst. Binnen een aantal jaren is de investering eruit.

Er is gekeken naar wat er mogelijk is. Mede door privatisering van de verlichting was vervanging mogelijk. Naar aanleiding van deze overeenkomst tussen d’Olde Veste’54 en de gemeente zijn er door andere verenigingen verzoeken voor LED verlichting ingediend. De gemeente heeft echter op dit moment niet het budget er voor. Om te voorkomen dat de initiatieven worden vertraagd of stil komen te vallen, is een eenmalige bijdrage van € 230.000,- voor 3 jaar de oplossing.
De gemeenteraad moet nog instemmen. Het voorstel wordt dinsdag 31 augustus in de politieke markt besproken.

bron: steenwijkercourant.nl