Energiebesparing in gemeentelijke gebouwen van Woerden

WOERDEN – Verschillende gemeentelijke gebouwen zijn inmiddels voorzien van aanwezigheidsschakelingen op de verlichting. Daarnaast zijn er extra isolatiemaatregelen genomen in diverse ketelhuizen.

Hiermee wordt energie bespaard en draagt de gemeente bij aan een duurzame samenleving. Het betreft vooral sporthallen en gymzalen. Binnen deze gebouwen is sprake van veel wisselende bezoekers.

Met aanwezigheidsschakelingen gaat de verlichting automatisch uit wanneer er een bepaalde tijd geen beweging wordt waargenomen. Energieverspilling door verlichting die onnodig blijft branden wordt hiermee voorkomen. Tevens wordt de verlichting in algemene ruimtes van het Stadhuis vervangen door LED-verlichting.

Door LED-verlichting kan er 50% bezuinigd worden, met de aanwezigheidsschakelaars 25%.

In diverse gemeentelijke gebouwen zijn installaties in ketelhuizen geïsoleerd. Hierbij zijn op maat gemaakte isolatiematrassen rond leidingen, pompen, kranen en afsluiters aangebracht. Het gaat om de volgende gebouwen: Sporthallen De Kroon, Thijs van de Pols, Bulwijk en Snellerpoort, gymzalen Van Heemskerklaan, Willem van Oranje, Oeralstraat, PIUS X en Essenlaan en zwembad H2O.

bron: www.nieuwsbank.nl