Eindelijk kunstgras voor WVV

Op het sportpark van voetbalclub WVV in Winschoten wordt begonnen met de aanleg van een kunstgrasveld. Dat is bekendgemaakt door het bestuur.

De club is al lang bezig om een kunstgrasveld aan te laten leggen. In september van het vorige jaar stelde de gemeente Oldambt al 400.000 euro beschikbaar voor de ingreep.

WVV heeft vier wedstrijd- en trainingsvelden in het Winschoter Stadspark. Een vijfde veld kan alleen gebruikt worden als honkbalclub WHSC het niet nodig heeft.

Slechte kwaliteit velden

De trainingsvelden worden zeer intensief gebruikt. Het aantal leden is in de afgelopen jaren namelijk gestegen naar bijna zevenhonderd. De kwaliteit van de velden is echter niet om over naar huis te schrijven. Bij zware regenval staat de zaak snel blank en moeten trainingen en soms ook wedstrijden worden afgelast.

Veld 2 wordt vervangen door kunstgras. De aanleg vergt zo’n drie maanden. Volgens de planning is dit veld bruikbaar op 18 augustus. Het nieuwe veld wordt voorzien van LED verlichting, doelen en ballenvangers. Tegelijk met het kunstgras wordt er een zogeheten boardingveld voor de jongste jeugd aangelegd. Vanwege de ingreep kan er niet meer getraind worden op twee velden op het sportpark.

bron: www.dvhn.nl