Eigentijds eerherstel Kleiwegpoort

Gouda – Binnenkort wordt gestart met de grote opknapbeurt van de Kattensingel. Onder meer de kademuur moet worden aangepakt. De opknapbeurt van de Vredebest, als verlengde van revitalisering Zuidelijk Stationsgebied staat ook op stapel en tot slot is de herinrichting met verkeersaanpassingen, o.m. VRI´s van het Kleiwegplein aan de beurt.

Omdat het Kleiwegplein toch al op de schop gaat, waarom dan niet direct de openbare verlichting aanpakken door middel van een eigentijds ontwerp en uitstraling met een knipoog naar het verleden. Sjaak de Keijzer en Onno Trim doken erin en bedachten een prachtig plan ´De poort naar de binnenstad´.

Inmiddels is het plan, waarbij een vijftal gebogen lichtmasten bij elkaar komen als een soort koepel, voorzien van fraaie LED verlichting, gepresenteerd aan wijkteam Nieuwe Park en Platform Binnenstad. “Het plan is enthousiast ontvangen, reden genoeg om nu door te pakken,” stelt Sjaak. “Binnenkort presenteren we het plan aan S.O.G. en Gouda Onderneemt en zullen we ook een presentatie houden voor de Goudse gemeenteraad.”

bron: www.goudsepost.nl