Efteling-attractie Carnaval Festival krijgt LED verlichting

Carnaval Festival bestaat 35 jaar. Van maart tot en met mei gaat de Efteling-attractie in onderhoud. De techniek wordt geüpdatet en poppen worden esthetisch aangepast. De showverlichting wordt vervangen door LED.

De vrolijke rit om de wereld op het gebied van techniek, thematisering en duurzaamheid wordt volgens de Efteling klaargemaakt voor de komende 10 jaar. Het totale onderhoud kost 3 miljoen euro. De populaire ‘rode neuzen show’ met de overbekende oorwurm van Toon Hermans en Ruud Bos krijgt een grote opknapbeurt. ‘De attractie is technisch gezien toe aan onderhoud’, legt Fons Jurgens, algemeen directeur van de Efteling, uit. ‘We investeren niet alleen in nieuwe attracties, maar houden ook de wat oudere attracties graag up-to-date. Het geplande onderhoud is een logisch moment om ook aanpassingen op gebied van thematisering en duurzaamheid te doen. De darkride-attractie blijft herkenbaar voor iedereen. Het wordt nog meer een feestje, alleen dan van deze tijd.’

De komende 3 maanden wordt qua techniek de systeembesturing geüpdatet, worden de motoren die de gondels aandrijven vervangen en gaan de 118 gondels gefaseerd in onderhoud. Het renoveren van alle gondels neemt een jaar in beslag. Op het gebied van thematisering wordt al het schilderwerk opgefrist en sluit een aantal scènes straks beter aan bij het oorspronkelijke thema: feestvieren door verschillende culturen over de hele wereld. De poppen in die scènes krijgen een uiterlijk dat beter past bij het huidige tijdsbeeld, traditionele Afrikaanse klederdracht in plaats van neusringen bijvoorbeeld. De attractie wordt duurzamer gemaakt, onder andere door LED verlichting.

bron: ledmagazine.nl