Eerste VvE-energiebespaarlening voor LED verlichting in Amersfoort

Minister Blok heeft eebn werkbezoek de eerste Vereniging van Eigenaren (VvE) die gebruik maakt van de VvE Energiebespaarlening uit het Nationaal Energiebespaarfonds. Deze is onder meer aangewend voor LED lampen.

VvE Albatrosstraat, Zangvogelweg en Ganzenstraat in Amersfoort is de eerste VvE die de lening gebruikt. Een nieuwe cv-installatie, spouwmuurisolatie en LED verlichting in de openbare ruimten, brengen de energierekening van de VvE naar verwachting met 30 procent omlaag.

De complexen van VvE Albatrosstraat, Zangvogelweg en Ganzenstraat bestaan uit vier gebouwen met in totaal 96 appartementen. Met het uitvoeren van de maatregelen is een investering gemoeid van 225.000 euro. Hiervan bekostigt de VvE zelf 75.000 euro, de resterende 150.000 euro wordt gefinancierd met de VvE Energiebespaarlening. Het bestuur van de VvE verwacht dat de totale investering binnen zeven jaar is terugverdiend.

Frans Weekers, voorzitter van het Nationaal Energiebespaarfonds en gastheer tijdens het werkbezoek: ‘De VvE Energiebespaarlening is mogelijk voor VvE’s met minimaal 10 appartementsrechten. Vandaag is de eerste een feit. Ik verwacht dat er nog veel VvE’s gaan volgen. Met 40 VvE’s lopen al verkennende gesprekken.’

bron: ledmagazine.nl