Dussense Boys stapt over op LED verlichting

DUSSEN – Voetbalvereniging Dussense Boys heeft in samenwerking met Pruissen Duurzame Energie de stroomkosten op het complex behoorlijk gereduceerd. Een jaar geleden werden er 36 zonnepanelen op het complex aangebracht. Bij plaatsing eind oktober 2012 zou er naar verwachting 7650 KWh per jaar opgewekt worden. De meter staat een jaar later op 8200 KWh. Dit betekent een jaarlijkse reductie van de kosten op energie bij Dussense Boys van 1.900 euro.

Evert Pruissen, die de club in zijn dorp met de sponsoring van dit project een goede dienst bewijst, wijst naar de LED TL-balken die in groten getale in het clubhuis van Dussense Boys hangen. “Deze nieuwe buizen gebruiken slechts 18 Watt. De oude namen bijna 50 Watt af. In de kantine zijn de halogeenspotjes vervangen.

Daar is de winst nog groter. De oude gebruikten 30 Watt, deze nieuwe nemen slechts 5 Watt af.” Ook in de kleedruimten zijn alle lampen vervangen. Pruissen rekent voor dat Dussense Boys op jaarbasis rond de 1750 kilowatt gaat besparen. In geld is dat rond de 400 euro per jaar. Samen met de opbrengst van stroom uit de zonnepanelen, bespaart Dussense Boys jaarlijks zo’n 2300 euro op de totale energiefactuur van 12.000 euro per jaar. Dussense Boys-voorzitter Kees Bouman is Pruissen uiteraard dankbaar. “Ik vind dat de overige sportclubs hier een voorbeeld aan kunnen nemen.”

bron: www.deweekkrant.nl