DUNO krijgt nog dit jaar nieuwe LED verlichting op beide velden

DUNO krijgt nog dit seizoen nieuwe LED verlichting op de beide velden op het sportpark De Haagse Dynamiek aan de Mgr.Nolenslaan. Dat is de uitkomst van de algemene ledenvergadering die donderdag 24 februari werd gehouden.

De leden konden instemmen met een investering die in omvang circa 70.000 euro bedraagt, maar dankzij subsidies voor DUNO per saldo een stuk minder eigen geld investeren betekent. De realisatie wordt nu in gang gezet en de moderne LED lampen zullen er nog dit seizoen hangen.

Toelichting

Langs beide velden komen allemaal nieuwe armaturen en nieuwe lampen in de bestaande lichtmasten. Eén van die masten wordt wel vervangen, want dat is nodig, zo bleek uit onderzoek. De portefeuille LED verlichting wordt in het bestuur beheerd door voorzitter Jeroen van der Zwan zelf. Hij was het dan ook die de leden een toelichting verschafte. De club laat zich tijdens de realisatie, zeker voor het zo belangrijke subsidietraject, bijstaan door een externe deskundige. Deze is inmiddels al aan de slag, zodat de club ervan uitgaat, dat de nieuwe lampen nog tijdens dit seizoen zichtbaar worden.

Duurzamer

Grootste voordeel van de nieuwe lampen is dat ze veel duurzamer zijn dan de huidige, minder energie vragen en veel flexibeler dan nu kunnen worden gebruikt. Zo kan bijvoorbeeld ook een deel van het veld worden verlicht. Ook krijgt DUNO dankzij de aanschaf een veel betere verlichting van het veld, zodat voetballen in de avonduren prettiger wordt. Bij de aanleg is rekening gehouden met wat deze lampen doen voor de omgeving. Per saldo zullen de buren rond het complex minder licht te verduren krijgen. Op veld 1 komen de sterkste lampen, zodat hier wedstrijden kunnen worden gespeeld onder maximaal toegestaan licht; maar ook op veld 2 gaat de club er flink op vooruit ten opzichte van de huidige situatie, zo kon voorzitter Jeroen van der Zwan de leden in het vooruitzicht stellen.

bron: haaglandenvoetbal.nl