Domijn en duurzaamheid

Duurzaam wil zeggen dat iets lang meegaat. Het is degelijk gemaakt en wordt goed onderhouden. Duurzaam betekent ook dat iets wordt gedaan op een manier die rekening houdt met toekomstige generaties en ook met uw portemonnee. Daarom moeten we ons best doen om bij al onze beslissingen goed na te denken over: people (mens), planet (aarde) en profit (winst/economie). Als we altijd rekening houden met deze drie P’s, zorgen we voor een gezonde toekomst.

Wat doen wij aan duurzaamheid?
Wij vinden het belangrijk om onze klanten goede en betaalbare woningen te bieden. De stijgende energie- en grondstofprijzen is een reden dat duurzaamheid voor ons een belangrijk aandachtspunt is. We willen nu maar vooral ook in de toekomst kwaliteit (comfort, gezondheid) én betaalbaarheid van wonen (woonlasten) bieden aan onze klanten.Wij willen dat onze woningen lang meegaan, dat woningen energiezuinig zijn, dat wij materiaal gebruiken dat duurzaam is en dat onze medewerkers bewust omgaan met onze energie en materialen. Mede hierdoor levert Domijn ook een ‘groene’ bijdrage aan het milieu!

Wilt u weten hoe u energie kunt besparen? Lees onze tips!

Wat doen wij voor u?
Wij kiezen voor een verantwoorde inzet van mens, milieu en geld. Dat ziet u terug in wát we bouwen en hóe we dat doen. Want we investeren niet alleen in woningen, maar ook in mensen en wijken. Wat we voor u doen?

> Onze doelstelling is om ieder jaar de gemiddelde CO2-uitstoot per woning met 2% te verlagen. In 2010 is deze doelstelling met een verlaging van 2,8% ruim gehaald. Ook hebben wij in 2010 van onze 15.000 woningen de gemiddelde energielabel van D naar C gebracht. In 2011 is deze doelstelling met een verlaging van 0,7% niet gehaald.Wel hebben wij in 2011 voor meer dan 900 woningen een labelverbetering gerealiseerd. Dit heeft geleid tot 2% energiebesparing en dit voldoet precies aan onze jaarlijkse doelstelling op dit item.Op dit moment is het gemiddelde energielabel van onze woningen energielabel C. Wilt u meer weten over energielabels? Hier vindt u meer informatie.
> Wanneer we onze woningen renoveren of wanneer we nieuw bouwen, bekijken we per woning hoe we een bijdrage kunnen leveren om het energieverbruik ter verlagen;
> Wij werken alleen samen met aannemers die duurzaam bouwen;
> Onze technische dienst gebruikt alleen duurzaam werkmateriaal.

Wat doen wij zelf
We gebruiken led-verlichting in onze lampen. Deze verlichting verbruikt minder energie en slijten niet door verbruik. Dit betekent dus dat we duurzame verlichting in ons pand hebben.
> De verlichting in ons pand gaat op de meeste plekken automatisch aan en uit. Op deze manier wordt de verspilling van energie tot een minimum beperkt.
> We printen standaard dubbelzijdig, zodat er zo min mogelijk papier wordt gebruikt.
> We hebben twee elektrische scooters, vier energiezuinige auto’s en vier fietsen tot onze beschikking. Als onze medewerkers naar een afspraak buiten de deur moeten, kunnen ze deze energiezuinige vervoersmiddelen gebruiken.

bron: www.domijn.nl