Derde inrit parkeergarage Boterdiep geopend

GRONINGEN – De wethouders Roeland van der Schaaf en Paul de Rook hebben zaterdag de derde inrit van parkeergarage Boterdiep geopend.

De parkeergarage maakt deel uit van het nieuw ingerichte Boterdiep, dat is veranderd in een brede boulevard met een handelskade. Deze handelskade biedt ruimte voor allerlei activiteiten, zoals (kunst)markten, een vrijmarkt op Koningsdag en kleine festivals.

Zaterdagmiddag vond bij wijze van opening van de handelskade een straatfeest plaats.

Levendig Ebbingekwartier

De parkeergarage aan het Boterdiep ligt in het Ebbingekwartier, dat de laatste jaren een sterke ontwikkeling heeft doorgemaakt als culturele broedplaats van de stad. De opwaardering van het Boterdiep met de parkeergarage dragen daar aan bij.

Roeland van der Schaaf: “Prachtig hoe het Boterdiep er nu bij ligt. Fris groen, rode fietspaden, brede trottoirs, duidelijke belijningen, een fonkelnieuw hotel. Het ziet er echt heel goed uit. Het leven is er duidelijk terug.”

Binnenstad beter bereikbaar

Met de opening van de derde inrit van de garage ligt deze gevoelsmatig nog dichter bij de binnenstad en daarmee wordt parkeergarage Boterdiep met recht één van de centrumgarages van de stad. De parkeergarage Boterdiep draagt bij aan de bereikbaarheid van de (binnen)stad (van) Groningen en is tevens een belangrijk fundament onder het Ciboga-project, waar onder andere nieuwe woningbouw gerealiseerd wordt.

Met meer dan 100 parkeerplaatsen is het de grootste 1-laagse garage van Nederland. Met een tarief van 10 euro is het bovendien de garage met het laagste dagtarief van Groningen.

Duurzaamheid

Van der Schaaf benadrukt dat bij de inrichting van de parkeergarage ook gekeken is naar duurzaamheid. “Naast de nieuwe entree zijn er ook verbeteringen met betrekking tot de verlichting van de garage en de bewegwijzering naar de garage doorgevoerd. De traditionele TL-verlichting is vervangen door LED. Daarbij passen we bovendien een vraagafhankelijke aansturing van de verlichting toe. ’s-Nacht is de verlichting bijna helemaal uit. Zodra er een klant komt zorgt het Parkeermanagementsysteem ervoor dat de verlichting op tijd aan is en men altijd in een prettig verlichte garage komt. Ook de elektrische auto is van harte welkom. Het aantal laadpalen wordt op dit moment van 4 naar 8 verdubbeld. De werkzaamheden hiervoor zijn nagenoeg afgerond.”

bron: www.gezinsbode.nl