Dag van de Duurzaamheid in Vlaardingen

VLAARDINGEN – Aankomende woensdag is de nationale Dag van de Duurzaamheid. De gemeente streeft naar een milieubewust en duurzaam Vlaardingen. Zo wil de gemeente in 2015, 100 procent duurzaam inkopen. 

De gemeente maakt op dit moment gebruik van groene stroom en het vernieuwde stadskantoor wordt ook duurzaam. Ook de openbare verlichting wordt zoveel mogelijk LED-verlichting.

Wethouder Jan Robberegt: “Wat ik belangrijk vind is dat de gemeente Vlaardingen, haar inwoners en de bedrijven al heel goed bezig zijn. We kunnen nog wel veel eer behalen aan praktische dingen, zoals bijvoorbeeld het scheiden van afval. Ik hoop dan ook dat er veel straten aangemeld worden voor het Klimaatstraatfeest 2012”.

Duurzaamheid op scholen
Het Duurzaamheidscentrum van de gemeente Vlaardingen heeft alle Vlaardingse basisscholen uitgenodigd om mee te doen aan de ‘Dag van de Duurzaamheid’. De ‘Dag van de Duurzaamheid’ valt in de Kinderboekenweek, die het thema ‘Hallo Wereld’ heeft. Voor iedere klas heeft het Duurzaamheidscentrum een boek uitgezocht waarmee de leerkracht duurzaamheid onder de aandacht kan brengen bij de kinderen. Nadat het verhaal is voorgelezen, kan in de klas gesproken worden over duurzaamheid en het belang daarvan. Deelnemende scholen mogen de geselecteerde boeken gratis bestellen!

Het doel van de Dag van de Duurzaamheid is om iedereen kritisch naar zijn omgeving of leefwijze te laten kijken. Hopelijk levert dit ideeën op om (nog) zuiniger met energie om te gaan. Want is het huis goed geïsoleerd, kan de thermostaat niet een graadje lager, moet je de auto nemen of kan het ook op de fiets?

bron: www.dichtbij.nl