Corendon transformeert kantoorpand tot hotel en koopt Sonygebouw met zelfde doel

De deuren van het Corendon Vitality Hotel Amsterdam aan Aletta Jacobslaan 7 in Amsterdam zijn nog maar net geopend of Corendon Hotels & Resorts heeft alweer een nieuw groot project: het Sony-gebouw in Badhoevedorp. Zij kopen dit aan van een consortium van buitenlandse investeerders en ook dit gebouw van 22.000 m2 zal deels worden omgetoverd tot een hotel.
Het Sony-gebouw aan de Schipholweg 275 in Badhoevedorp is pas anderhalf jaar in handen van het consortium. Zij kochten het gebouw destijds van internationale asset manager Blackrock voor €7,7 miljoen. Een zwaar verlies voor Blackrock die het pand op haar beurt nog had gekocht voor ruim €20 miljoen. Corendon Hotels & Resorts gaat de laagbouw herbestemmen tot hotel en de hoogbouw zal verhuurd blijven aan de bestaande huurders, waarvan Sony de grootste is.

Corendon Vitality Hotel
Eerder deze week ging het Corendon Vitality Hotel Amsterdam officieel open in Nieuw West. Het hotel bestaat uit 263 kamers, een restaurant, bar en een spa van 1000 m2. Er zijn verschillende kamertypes, waaronder een heuse cockpit suite van 120 m2 met een vliegsimulator in een echte Boeing 737 Cockpit. Ook beschikt het hotel over 14 vitalitykamers voor zorgbehoevende consumenten. Dit hotel betreft ook een transformatie van een leegstaand ouder kantoorpand. Corendon heeft ervoor gekozen het pand niet te slopen, maar een duurzame herbestemming te geven. Het hotel heeft warmtepompen en een warmtekracht koppeling en een koude en een warmte bron zorgen voor minimale CO2-uitstoot. Daarnaast is het hele hotel voorzien van LED verlichting en is het tapijt 100% gerecycled.

Proefslapen
Om er zeker van te zijn dat het hotel aan alle eisen en wensen van gasten voldoet bedacht Corendon een uniek event op 7 februari. Zij stelden 100 kamers beschikbaar voor proefslapers en gaven zichzelf op deze manier een generale repetitie. Sandra Telleman en haar 2-meterlange man Roland uit IJmuiden waren één van de stellen die mochten proefslapen. Telleman: “Mijn man zag een oproep voor proefslapers waarbij je de reden moest opgeven waarom jij in aanmerking wilde komen. Hij is ruim 2 meter lang en wilde weten of het hotel ook berekend was op lange personen. Hij schreef op de prijsvraag ook dat hij benieuwd was of de klantvriendelijkheid en service net zo hoog in het vaandel staan als bij zijn werk, Kimman in Amsterdam. En we werden uitgekozen uit 35.000 inzendingen! We vonden het heel stoer om als eerste gebruik te mogen maken van de kamer en het hele hotel te zien. Niets was te gek, alles kon worden geregeld voor je. Nog niet alles was af, zoals de welness, maar het gedeelte dat klaar was was heerlijk. Het antwoord op de vraag is dus ‘Ja’, klantvriendelijkheid en service staan heel hoog.”

bron: www.vastgoedjournaal.nl