Congrescentrum De Werelt gaat voor goud

Ede heeft er een groene locatie bij. Begin maart ontving Congrescentrum De Werelt van Congrescentrum.com de zilveren Green Key uit handen van de heer Verstand van de Stichting KMVK. ‘Er zijn veel mogelijkheden om op een duurzame en bewuste manier te ondernemen. Zonder dat je concessies doet aan kwaliteit en comfort. Juist daarom én omdat het belangrijk is om verder te kijken dan alleen de nabije toekomst, heeft De Werelt zich hard gemaakt voor het Green Key certificaat.’, aldus commercieel manager Bert Herikhuisen.

Volgende stap
‘Aan dit keurmerk kunt u zien dat wij er alles aan doen om de druk van onze onderneming op natuur en milieu te minimaliseren. Daarmee gaan we net een stap verder dan de normale wet- en regelgeving van ons vraagt. De volgende stap is het gouden certificaat. Maatregelen daarvoor zijn al in gang gezet’, legt Herikhuisen uit.

Het certificaat kent drie niveaus: brons, zilver en goud. Hoe meer milieumaatregelen een locatie heeft ingevoerd, hoe hoger het ‘milieuvriendelijke’ niveau. In de praktijk betekent dit dat gasten bij De Werelt bijvoorbeeld biologisch fruit voorgeschoteld krijgen, afkomstig van boeren en telers uit onze regio. De afvalverwerking krijgt veel aandacht en het gebouw is grotendeels voorzien van energiezuinige (led)verlichting. Slechts een paar voorbeelden waarmee de congreslocatie de bewustwording van zowel de medewerkers als de gasten wil vergroten.

bron: www.events.nl