Componistenkwartier heeft primeur in Naarden met LED verlichting

NAARDEN – De Naardense raad wil graag dat heel Naarden op termijn alle straten voorzien worden van LED verlichting. De primeur is voor het Componistenkwartier.

De bewoners van het Componistenkwartier hebben zelf de armatuur van de nieuwe verlichting mogen uitkiezen. De gemeente had de wijkbewoners drie varianten voorgelegd. In de Händellaan was een proefopstelling gemaakt, zodat de Naarders in hun oordeel zowel de vormgeving als de lichtkwaliteit konden meewegen.

Volgens de gemeente hebben veel bewoners deelgenomen aan de stemming. De overgrote meerderheid koos voor de armatuur met een doorzichtige kap. Wel zal de gemeente naar aanleiding van opmerkingen van een aantal bewoners voor een ander type LED lamp kiezen dan in de proef gebruikt werd. In combinatie met het doorzichtige glas bleek die namelijk dat die als onplezierig werd ervaren als je direct in de lamp kijkt.

In overleg met het buurtplatform heeft de gemeente een LED lamp uitgezocht met een minder fel licht en een warmere uitstraling.

De vervanging van de openbare verlichting vindt plaats in de tweede helft van 2014 en is onderdeel van de herinrichting van de wijk.

bron: www.dichtbij.nl