Coevorden start met installeren LED verlichting

De gemeente Coevorden is gestart met het installeren van LED verlichting. Dit jaar wordt onder andere de verlichting binnen de dorpen Sleen, Aalden, Zweeloo, Benneveld en Achterste Erm aangepakt.

Daarnaast wordt nog een aantal lichtmasten in de Kiel en Noord-Sleen vervangen. De gemeente gaat de oude armaturen vervangen en in sommige gevallen ook de masten. De plek van de lantaarnpalen blijft hetzelfde.

Minder strooilicht
Het armatuur ziet er anders uit, maar LED verlichting is ook ander licht, namelijk wit. Door het ander soort licht ontstaat er een ander straatbeeld. De kleur en de zichtbaarheid is beter voor weggebruikers. Veel mensen ervaren LED verlichting alsof er veel minder licht is vergeleken met de oude lantaarnpaal. Toch is dit niet het geval. Wel zal er veel minder strooilicht zijn, licht dat naar achteren schijnt. Bijvoorbeeld in een tuin of in een slaapkamer.

LED verlichting kent ook een nadeel. Het licht geeft bij de bron fel licht, dit kan vervelend zijn in een woonkamer. Inwoners kunnen contact opnemen met de gemeente als ze hier last van hebben. De gemeente kijkt dan samen met de inwoners naar een oplossing. Alle armaturen gaan tussen 23.00 uur en 06.00 uur minder fel branden. Op deze momenten zijn er nauwelijks mensen op straat. Het is dan niet nodig om de verlichting volop te laten branden.

bron: ledmagazine.nl