Chrysal wil in 2030 klimaatneutraal opereren

Chrysal streeft ernaar om in 2030 klimaatneutraal te werken. Duurzaamheid is een van de pijlers uit het vernieuwde Chrysal Cares-programma, dat inzet op het bestrijden van de klimaatverandering.

Met het vernieuwde Chrysal Cares-programma wil Chrysal de standaard voor duurzaamheid in de bloemenbranche zetten. Het bedrijf heeft zijn CO2-voetafdruk geanalyseerd door middel van Life Cycle Assessment (LCA). Het bedrijf Ecochain heeft de impact op het milieu van alle producten en faciliteiten in Nederland en Afrika gemeten. ‘Hierdoor weten we waar onze impact het grootst is en waar we kunnen verbeteren. We werken aan onze CO2-uitstoot door ons energieverbruik te verminderen en bij inkoop bij te dragen aan innovatief transport. Bovendien kunnen we onze klanten helpen om weloverwogen beslissingen te nemen over duurzaamheid.’

Duurzame verpakkingen
Het Chrysal Cares-programma zet daarnaast in op een verduurzamen van de economie, het verbeteren van de werkomgeving van mensen, het ondersteunen van biodiversiteit. Alle verpakkingen worden gemaakt van recyclebaar of composteerbaar materiaal en het bedrijf gebruikt energie van windmolens en zonnepanelen en LED verlichting. Zo wil het bedrijf in 2030 volledig circulair zijn.

bron: www.hortipoint.nl