CdK Jacques Tichelaar heropent gerenoveerd zwembad Plons

Vries – Na een renovatieperiode van zes maanden is zwembad Plons van Visio de Brink in Vries weer helemaal klaar voor gebruik. Op donderdag 9 juni om 14.30 uur is de officiële opening door Commissaris van de Koning Dhr. Jacques Tichelaar.

Hij doet dit samen met cliënt Jurgen Verwilligen in het bijzijn van ambassadeurs, Gerard Kemkers en Herbert Dijkstra. De renovatie is mogelijk gemaakt door de actie ‘Red zwembad Plons’ die het afgelopen jaar is gevoerd. Door financiële steun van fondsen, een grote hoeveelheid particuliere donaties uit alle lagen van de bevolking en allerlei acties door scholen en verenigingen zwemmen slechtziende en blinde cliënten van Visio De Brink binnenkort in een mooi modern zwembad.

LED verlichting

Aan de vorm van het bad is niets veranderd. De veranderingen zitten met name in de isolatie, warmteterugwinning en de techniek. Uiteraard is het zwembad weer fris geschilderd en is er LED verlichting toegepast. Bij de opening spreekt Plons ambassadeur Ranomi Kromowidjojo de aanwezigen op een speciale manier toe en ook de twee andere ambassadeurs Gerard Kemkers en Herbert Dijkstra zijn aanwezig.

Na de heropening is het feest en kan er weer gezwommen worden. Op vrijdag is het open huis voor alle cliënten. Op zaterdag 11 en zondag 12 juni van 11.00 tot 16.00 uur is het bad open voor publiek uit de regio. Bij Koninklijke Visio, expertisecentrum voor slechtziende en blinde mensen, kan iedereen terecht met vragen over slechtziend of blind zijn. Visio biedt informatie en advies, maar ook verschillende vormen van onderzoek, begeleiding, revalidatie, onderwijs, arbeid, wonen en dagbesteding.

bron: www.drenthejournaal.nl