Buitenruimte Uilenstede krijgt ook LED verlichting

AMSTELVEEN – De vernieuwde buitenruimte op Uilenstede wordt voorzien van led-verlichting. Deze maatregel levert een energiebesparing op ten opzichte van de huidige verlichting, die op termijn wordt terugverdiend door de lagere kosten voor energiegebruik, onderhoud en lampvervanging.

Met het parkeerterrein in Ulenstede is al een start gemaakt. In januari heeft de gemeente de heringerichte parkeerplaats bij het raadhuis ook al voorzien van led-verlichting. Het vervangen van ‘reguliere’ lampen door led, op natuurlijke momenten is onderdeel van de gemeentelijke aanpak om de buitenverlichting te verduurzamen.

Wethouder van Milieu en Duurzaamheid Jan-Willem Groot (CDA): ‘We hebben nu al een deel van Amstelveen van led-verlichting kunnen voorzien. Het blijkt dat dit voldoende besparingen kan opleveren. Deze maatregel is voordelig voor het milieu en voor de economie. We besparen energie en verdienen dat op termijn ook terug.’

Led-lampen gaan namelijk aanzienlijk langer mee dan de huidige lampen. Omdat Led-lampen andere armaturen vragen dan de huidige armaturen worden de lampen vooralsnog alleen toegepast wanneer ook deze armaturen aan vervanging toe zijn.

Het college van Amstelveen maakt zich sterk voor duurzaamheid. Dit is te herleiden naar de politieke agenda 2010-2014 ‘Samen naar nieuwe wegen voor een duurzame toekomst’en ook het Milieuplan 2013.

Wethouder Fysieke Buitenruimte John Levie (BBA): ‘Ons doel is de straatverlichting op efficiĆ«nte wijze te verduurzamen en zo bij te dragen aan de Energieneutrale Regio 2040.’

bron: www.dichtbij.nl