Breng je energierekening omlaag!

In de week van 6 tot en met 10 februari krijgt u een gratis advies over energiebesparing in huis als u een afspraak maakt met het Energieteam Breda. U hoeft deze week niets te betalen voor eventuele radiatorfolie en tochtstrippen die het energieteam aanbrengt tot een maximum van € 50,- per huishouden. Maak nu een afspraak met het energieteam via telefoonnummer 076 5310180 om uw woning door te lichten en te zien hoe u kunt besparen op energie en water.

Warme Truiendag 2017

De gemeente Breda houdt deze actie in het kader van de Warme Truiendag op 10 februari. Tijdens deze landelijke actie trekken deelnemers op school, thuis en op kantoor een warme trui aan, zetten de verwarming een graadje lager of doen op een andere manier iets (extra’s) aan energiebesparing. Elke graad lager bespaart 6 procent energie en dus CO2-uitstoot én stookkosten. De trui staat symbool voor wat mensen zelf kunnen doen om hun energierekening omlaag te brengen.

Duurzame energie

Met deze actie wil Breda inwoners stimuleren om minder energie te gebruiken. Dat draagt bij aan de doelstellingen van de gemeente om CO2 terug te dringen en de stad ook in de toekomst leefbaar te houden,

De gemeente geeft het goede voorbeeld door duurzame maatregelen te nemen in veel van haar gebouwen, zoals isolatie, dubbel glas, LED verlichting en zonnepanelen. Daarnaast neemt de gemeente Breda zelf alleen duurzame energie af en stimuleert ze projecten voor wind- en zonne-energie.

Zelf energie besparen

Wie zijn energierekening nog verder wil verlagen, kan aansluiten bij de diverse energiecoöperaties die Breda telt. Daarnaast zijn er landelijke subsidies (ISDE en EEH) voor energiebesparende maatregelen in huis en komt er mogelijk een Bredase energiebespaarlening voor particulieren. Of u kunt online een solarscan doen om te kijken hoeveel zonne-energie u zelf kunt opwekken. Alle informatie daarover vindt u op www.energiekbreda.nl

bron: breda.nieuws.nl