Breda vervangt 600 TL-buizen met LED verlichting

BREDA – In 2013 zijn in Breda zo’n 600 lichtmasten vervangen door energiezuinige LED-verlichting. Dit is een energiebesparing van 115.000 kWh per jaar, zo’n 48 ton CO2 per jaar. Ook de parkeergarages en fietsenstallingen zijn voorzien van LED-verlichting.

De lichtmasten in de Gastakker, de Heusdenhoutsestraat, de Ruitersboslaan, de Kapittelweg, de Gr. Hendrik III laan en bij het winkelcentrum Moerwijk zijn vervangen door energiezuinige LED-verlichting. De komende jaren wordt op nog meer plekken de traditionele verlichting vervangen door LED-verlichting.

Ook de verlichting in parkeergarages Concordia, Barones en De Prins, in de fietsenstallingen Nieuwstraat en Concordia en bij kinderboerderij Wolslaar is onlangs vervangen door LEDverlichting. De fietsenstalling Oude Vest was al voorzien van LED-verlichting.

De nieuwe verlichting heeft een langere levensduur en levert een kosten- en energiebesparing op van 60 tot 80 procent ten opzichte van traditionele TL-buizen. De LED strips hebben een levensduur van 80.000 uur, omgerekend is dat negen jaar bij 24 uur branden per dag. Ook kan de lichtsterkte aangepast worden met een dimming systeem.

bron: www.dichtbij.nl