Breda trekt 300.000 euro uit voor sportclubs

BREDA – Breda reserveert 300.000 euro aan subsidie voor sportverenigingen die verduurzamen. Tot 1 november kunnen clubs een subsidie aanvragen als ze willen investeren op het gebied van water- en energiebesparing. Daarbij valt te denken aan de aanschaf van LED verlichting of zonnepanelen.

De te verkrijgen subsidie bedraagt een derde deel van de totale kosten van de duurzaamheidsinvestering. Het maximum aan te vragen bedrag is 30.000 euro.

Inmiddels is er één subsidieaanvraag van 10.000 euro goedgekeurd. Er zit dus nog 290.000 euro in de pot. Aan de subsidie zijn wel meerdere voorwaarden verbonden. De investering in duurzaamheid moet – logischerwijs – een positief effect hebben.

De terugverdientijd van de investering moet langer dan vijf jaar zijn: de aanpassing in duurzaamheid moet dus echt een langetermijninvestering zijn. Daarnaast moet de aanpassing binnen één jaar gerealiseerd zijn.

Wethouder Bernie van den Berg (sport): “Duurzaamheid staat hoog op de agenda van het college. De subsidieregeling is bedoeld als stimulans voor sportverenigingen met een eigen accommodatie om te investeren in duurzame maatregelen”.

bron: www.bredavandaag.nl