Blokken op kruispunt Safariweg ingang parkeergarage Bisonspoor

De gemeente gaat een proef doen met aanpassingen aan het kruispunt Safariweg / ingang parkeergarage Bisonspoor. Gemeente Stichtse Vecht: ‘Al snel na de oplevering van de Safariweg bleek dat het kruispunt tegenover de ingang van de wijk Antilopespoor en de nieuwe parkeergarage Bisonspoor, niet goed functioneerde. Voor bewoners en andere weggebruikers was het gebruik ervan onduidelijk. De gemeente heeft het ontwerp opnieuw onderzocht en gaat het kruispunt aanpassen. Maandag 10 december worden, eerst als proef, aanpassingen aan het kruispunt gedaan.

Op het kruispunt komen blokken die het verkeer begeleiden bij het oversteken vanuit de wijk Antilopespoor naar de Safariweg. Gemeente Stichtse Vecht: ‘Verkeer komende vanaf het station dat naar de wijk Antilopespoor wil, moet voortaan de lus ter hoogte bij het politiebureau gebruiken om de wijk in te komen. Deze aanpassingen zijn voorlopig. De gemeente beoordeelt namelijk in de komende weken of ze het gewenste effect hebben. De klankborgroep Bisonspoor2020 wordt hierin betrokken.’

Als de verkeersmaatregelen hun werk goed doen dan maakt de gemeente ze definitief. Ook krijgen de lichtmasten op 10 december LED verlichting. En in de zebrapaden komt verlichting om de oversteek te verduidelijken. De lichtmast bij de oversteek bij het politiebureau, aan de kant van Antilopespoor brandt al een tijd niet. Woensdag 5 december wordt deze gemaakt.

Hinder verkeer
Om de hinder voor het verkeer zoveel mogelijk te beperken wordt het werk in de avond uitgevoerd, van 19:00 uur tot 00:00 uur. Verkeersregelaars begeleiden het verkeer langs het werk. In de middag vinden er voorbereidende werkzaamheden plaats die geen hinder voor het verkeer veroorzaken.

Fietsenrekken
Sinds maandag 19 november zijn de fietsenrekken weer beschikbaar op het plein langs Bisonspoor ter hoogte van Bison Bowling. Wegens de bouwwerkzaamheden van Aan de Stegge aan het winkelcentrum was het terrein tijdelijk afgezet. Nu de werkzaamheden klaar zijn is het weer veilig om de fietsenrekken te gebruiken.

De strook liggend tussen de ingang van het MAR CS gebouw en de ingang van de parkeergarage, grenzend aan de parkeergarage ligt al een tijdje braak. De gemeente gaat dit stuk weer bestraten. Daarna worden op dit stuk de fietsenrekken die nu langs de gevel van de Albert Heijn staan geplaatst. Daarmee komt de stoep langs de Albert Heijn weer vrij voor voetgangers.

bron: rtvstichtsevecht.nl