Berendsen gaat verder onder de naam Elis

De opening van de nieuwste vestiging van Elis in Helmond was het startsein voor de re-branding in Nederland.
Met de officiële opening van haar nieuwe vestiging in Helmond heeft Berendsen aangekondigd verder te gaan onder een nieuwe naam. De internationale dienstverlener op het gebied van bedrijfskleding, matten, sanitaire hygiëne en poetsdoeken zal vanaf 1 juli 2018 officieel Elis heten.

Berendsen is een bedrijf met meer dan 100 jaar ervaring op het gebied van bedrijfskleding, matten, sanitaire hygiëne en poetsdoeken in 17 Europese landen. In Nederland heeft Berendsen 11 vestigingen en biedt werkgelegenheid aan circa 1.000 medewerkers. Vanaf 1 juli zal Berendsen in Nederland verdergaan onder de naam Elis Nederland. In september 2017 is Berendsen PLC overgenomen door het Franse Elis S.A. Door deze overname is Elis een belangrijke speler op het gebied van textiel-, hygiëne- en facilitaire diensten geworden. De multiservice dienstverlener is actief in 28 landen in Europa en Latijns-Amerika waar met 45.000 medewerkers meer dan 400.000 klanten dagelijks worden voorzien van schoon textiel, hygiënische toiletruimten en diverse andere huur-met-onderhoudsservices.
Berendsen Nederland is de eerste van de voormalige Berendsen landen die de naamswijziging doorvoert in Europa. “Hoewel Berendsen een zeer sterke naam heeft in Nederland, hebben we er toch voor gekozen om direct en volledig over te gaan naar de nieuwe merknaam Elis”, zegt Lars Kamphuis, Managing Director van Elis Nederland. “Het internationaal sterke Elis stelt ons in staat om in Nederland verdere groei te realiseren. De invoering van de nieuwe merknaam heeft echter ook tijd nodig en zal vanwege duurzaamheidsoverwegingen in fases verlopen.”

Groeistrategie
Met de overname van Berendsen versterkt Elis haar unieke positie als multiservice dienstverlener. Elis heeft een sterke geografische footprint in Europa en Zuid-Amerika en zal zich in veel landen waarin ze zich opereert, trachten te positioneren als marktleider. Xavier Martiré, CEO van Elis S.A., licht toe: “De overname van Berendsen is een belangrijke stap in onze groeistrategie. Met het financieel gezonde Berendsen creëren we gezamenlijk een pan-Europese leider op het gebied van textiel, hygiëne en facilitaire diensten met een sterke klantenfocus”.

Feestelijke opening
De opening van de nieuwste vestiging van Elis in Helmond was het startsein voor de re-branding in Nederland. Deze nieuwe en innovatieve wasserij werd op 25 mei in aanwezigheid van klanten en relaties feestelijk en officieel geopend door de burgemeester van Helmond, Elly Blanksma.

Duurzaam en innovatief
De nieuwste vestiging heeft een grootte van 3.900m². Voor het proceswater wordt uitsluitend gebruik gemaakt van grondwater, dat middels een filtratiesysteem wordt gezuiverd. Het verse water wordt voorverwarmd door het gebruikte spoelwater met behulp van een warmtewisselaar. Vervolgens wordt het proceswater stoomloos verhit tot 95⁰C door inzet van slimme en zeer efficiënte technieken. Door vermenging met koel water kan elke gewenste wastemperatuur worden bereikt. Ook de elektrische voorzieningen zijn duurzaam uitgevoerd door onder andere de toepassing van LED verlichting en zonnepanelen. Het totale productieproces kan worden overzien vanaf de balustrade en zodoende eenvoudig worden toegelicht aan klanten tijdens rondleidingen. “Er is een duidelijk gemarkeerde flow aangebracht van vuile naar schone was, waarmee het risico op kruisbesmetting wordt geminimaliseerd”, zegt Kazimir Hermans, vestigingsmanager van Elis Helmond. “Door het toepassen van LEAN principes is het proces overzichtelijk en kunnen we de kleding van de klant altijd bij elkaar houden. Daarmee voorkomen we fouten en zorgen we voor een hoge leverbetrouwbaarheid. We leveren vanuit onze vestiging gemiddeld 80.000 stuks wasgoed per week aan onze klanten in Zuid-Nederland, België en Luxemburg. Daarmee hebben we een leidende positie in ons beleveringsgebied.”

bron: www.metaalnieuws.nl