‘Balinge’ uitgeroepen tot Duurzaamste Drentse Initiatief

Assen/Balinge – Het burgerinitiatief Duurzaam Balinge is vorige week uitgeroepen tot Duurzaamste Drent van 2014. Gedeputeerde en tevens juryvoorzitter Henk van de Boer prees de concrete aanpak van Duurzaam Balinge.

‘Door jullie inzet is het aanbrengen van led verlichting in het buitengebied standaard geworden in Midden-Drenthe.’

Verbeter de wereld, begin in Balinge. Onder dit ogenschijnlijk eenvoudige motto heeft Duurzaam Balinge al veel op het gebied van duurzaamheid in Midden-Drenthe voor elkaar gekregen.

Volgens Ger Nobels van Duurzaam Balinge beslaat de energiezuinige led-verlichting slechts een klein deel van het werkveld en is samenwerking is de sleutel tot het succes. Vorig jaar is in samenwerking met de buurt academies Witteveen en De Broekstreek een cursus over nieuwe rijden georganiseerd en een dag waar proefritten gemaakt konden worden met elektrische voertuigen.

In samenwerking met Natuurmonumenten wordt er al jaren onderhoud werkzaamheden verricht aan houtsingels in de streek. Een nieuw project, in samenwerking met de NLD-Energie en de Drentse KEI, is het opzetten van een eigen subsidiesysteem voor zonnepanelen.

ATB Nederland in Wapserveen werd in het provinciehuis gekroond tot duurzaamste Drentse Bedrijf. Het familiebedrijf zorgt ervoor dat water en lucht ontdaan worden van biologische verontreiniging.

bron: www.dekrantvanmiddendrenthe.nl