Atletiekcomplex van O.S.S./Volo volledig geüpgraded

DEN BOSCH – De Bossche atletiek- en loopvereniging O.S.S./Volo kan er weer een tijdje tegenaan. De club, die liefst 95 jaar bestaat, beschikt namelijk weer over een volwassen atletiekaccommodatie met alles erop en eraan.

Zaterdagmiddag mocht wethouder Jos van Son samen met enkele jeugdleden – weliswaar onder bedenkelijke weersomstandigheden- een lintje doorknippen, een symbolische daad om de heringebruikname van het sportcomplex officieel te bekrachtigen.

Een tweede symbolische daad van de wethouder was het werpen van een discus in het bijzijn van Erik Cadée, wiens roots uitgerekend bij de vereniging liggen. Hij kwam tot een afstand 11,93 meter, wat slechts een fractie is van het persoonlijk record(67,30 meter) van de boomlange topsporter.

,,Ik ben in De Vliert begonnen met atletiek. In 1995, toen de club hiernaartoe verhuisde, heb ik nog even op deze plek getraind tot ik de overstap maakte naar Prins Hendrik. Wat me nu vooral opvalt, is dat het geheel lekker ruim oogt. De atletiekbaan omvat zes lanen, maar van een afstandje lijken het er wel acht”, monkelde Cadée die overigens al enige tijd met een rugblessure worstelt.

,,Zes lanen is voldoende voor een vereniging van dit kaliber”, onderstreepte Theo Verhagen, manager van de gemeentelijke openluchtaccommodaties. ,,Het aannemersbedrijf CSC Ceelen Sport uit Zeewolde heeft een nieuwe kunststof toplaag van dertien millimeter gerealiseerd. De oude was totaal versleten. Op het zwarte rubber is een roodkleurige coating aangebracht. Aan de onderbouw, die onder andere is opgebouwd uit lava en zand, is niks veranderd. Die komt bij de volgende renovatie over pakweg twintig jaar pas aan de beurt”, aldus Verhagen.

,,Het complex heeft verder een nieuwe discuskooi, vernieuwde materialen voor het polsstokhoogspringen, een aangepaste publieksafrastering, en een viertal nieuwe aanloopbanen. Twee daarvan zijn voor het verspringen, de andere twee voor het onderdeel hink-stap-sprong. Tevens is er nu overal LED verlichting.”

Het advies-, ontwerp- en ingenieursbureau Kragten fungeerde gedurende het traject als samenwerkingspartner. SGS Intron heeft de accommodatie gekeurd.
,,We voelen ons als herboren. We tellen momenteel ongeveer 400 leden. Een aanzienlijk aantal daarvan komt heus niet alleen voor de gezelligheid en het sporten in groepsverband, maar is ook redelijk ambitieus. Deze renovatie biedt hen de mogelijkheid om nóg beter te presteren”, jubelde voorzitter Ramon de Haas.

bron: www.bd.nl