Aldi komt met nieuwe klimaatdoelen

CULEMBORG – Aldi gaat samen met zijn leveranciers doelen vaststellen voor het verminderen van de CO₂-uitstoot.

Om die reden heeft de formule zich aangesloten bij het zogeheten Science Based Targets Initiative (SBTi). Zodoende moet Aldi naar eigen zeggen ‘de komende twee jaar bindende en wetenschappelijk geteste doelen vaststellen voor het verminderen van de CO₂-uitstoot’. Dat meldt Aldi in een persbericht. Science Based Targets (SBT’s) zijn bedrijfsdoelen om binnen de 2°C stijging te blijven.

Klimaatakkoord Parijs
Door deze internationale samenwerking stelt Aldi samen met haar leveranciers klimaatdoelen vast om het klimaatakkoord van Parijs te ondersteunen. Samenwerking met SBTi zorgt ervoor dat de bijbehorende maatregelen ook bijdragen aan het behalen van de 1,5°C doelstelling uit het klimaatakkoord van Parijs. ‘Voor het eerst zijn leveranciers betrokken bij de uitwerking van de doelen, om gezamenlijk emissies binnen de supply chain te verminderen of te vermijden’, aldus Aldi.

Uitstoot broeikasgassen
Met deze stap bouwt Aldi voort op haar klimaatbeschermingsbeleid uit 2018, waarmee de discounter de eigen uitstoot van broeikasgassen tegen 2021 met 40 procent wil verminderen ten opzichte van 2015. Aldi: ‘In Nederland is deze doelstelling nu reeds behaald door onder meer inkoop van 100 procent groene stroom voor alle winkels en kantoren, LED verlichting en het gebruik van energie-efficiënte koel- en vriesmeubels met natuurlijke koudemiddelen. Met de aansluiting bij het SBTi zet Aldi de volgende belangrijke stap naar verdere verduurzaming.’

bron: www.distrifood.nl